2024 m. birželio 27 d., ketvirtadienis

Žūklė Salų (Dviragio) ežere, Rokiškio rajone

2024 m. birželio 25 d.

Vos atvykęs prie Salų miestelio Dviragio ežero, ėmiau kamantinėti valtį į ežerą tempiantį žveją, kalbėjusį, berods, uteniškio tarme, kuris ruošėsi plaukti spiningauti. Jis patarė toli laimės neieškoti – čia pat, valčių nuleidimo vietoje, mesti dugninę arba bandyti sėkmę kiek kairiau nuo liepto. Echolotas rodo, kad žuvies čia netgi daugiau nei Dviragio ežero platybėse ir užkaboriuose. „Pažįstamas bandė pasigauti aukšlių lydekų žvejybai, o įkibo geras lynas“, – pasakojo patyręs žvejys.

Kai jis, užsivedęs valties motorą, nurūko savo vandens takais, aš ant kranto įsitaisiau su viena dugninuke, o pats pirmas užmetimas buvo vainikuotas stipriu kibimu. Gaila, nepavyko pakirsti.

Kol Judita su vaikais ir Brukne poilsiavo paplūdimyje, savo Salų sąskaitą atsidariau dviem pagautais nedideliais karšiukais.

Deja, automobilyje radau tik kukurūzų, o sliekai ir musių lervos liko troboje – neplanavau žvejoti. Reikės užsimotyvuoti dar kartą čia atvykti vienam – kas žino, gal nebus užimta vieta ir pavyks pagauti ką nors rimtesnio. Kiti krantai atrodo labai apžėlę.

2024 m. birželio 27 d. 

„Su tarptautine žvejų diena!“, – pasveikino Judita. Ir iš tikrųjų anksti kėlęs, nesigailėsi. 4.30 val. jau stovėjau su meškere prie Dviragio ežero. Iš už persirengimo kabinos lėtai kilo saulė – ji jau turbūt persirengė naujai itin karštai birželio dienai.

Apie 7.30 val. pagavau pirmą mano masteliais dėmesio vertą karšį, svėrusį apie 800 gramų.

Dar kelis mažesnius paleidau. Vienas taip kirto, kad prarijo ir nutraukė kabliuką. Dabar galės sau plaukioti madingas, su „auskaru“ žiaunoje.

Nei aš ten labai žvejys, nei tarptautinis, bet su Tarptautine žvejų diena buvau deramai pasveikintas. Gal ir rytoj atvažiuosiu pabandyti laimės kitoje vietoje – galbūt kokį lyną priviliosiu.

Jei karšį būčiau laikęs ne kibire, o saugiai prisegtą diržu keleivio sėdynėje, tai grįžtant atgal į trobą jis savo pavandenijusiomis akimis irgi būtų išvydęs kelis riebius žvyrkelį kertančius kiškius ir jų ausis-antenas, prapuolančias neišmatuojamose pievose...

N.L.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą