2010 m. gegužės 12 d., trečiadienis

Vilkokšnis (2)

Šiek tiek netikslią informaciją praeitos žūklės metu pateikė velkiautojai. Iš tikrųjų už žvejybą Vilkokšnyje asmeniui reikia mokėti 3 Lt už dieną arba 26 Lt už metus (plastikinės gan erdvios valties nuoma - 25 Lt). Kadangi šį kartą pavažiavome kiek toliau, tai atsidūrėme šalia Vilkokšnio poilsio bazės, kurioje vietinei moterėlei ir sumokėjome duoklę (net kvitą išrašė). Vieta jauki - nedidelis kaimelis ant kranto, pušynėlyje - poilsio bazė su šalia aptvaruose besiganančiais arkliukais, nuo statoko kranto regimos Vilkokšnio vandenų ilgybės su ramiomis įlankėlėmis…

Išbandžiau spiningą, tačiau - ramuma… Vanduo jau labiau išilęs (jei lyginti su praeitu kartu). Su Saša Bliumu azartiškai plūdinėmis keliose ežero vietose pakirtinėjome 4-ių rūšių žuvis: kuojas, raudes, karšiukus ir aukšles, kurios atkakliai nedavė ramybės, visą laiką godžiai čiulpdamos batoną nuo kabliukų. Vos užmeti ir plūdė ima flirtuoti, tačiau sėkmingai žuveles įsiprašyti į valtį anaiptol ne taip ir paprasta, tad šį kartą laimikis šiek tiek kuklesnis - maždaug kilogramas smulkių užkandėlių katinui prie alaus :) Vėlgi batonas buvo pats populiariausias. Sliekai ir apsiuvos niekaip jam neprilygo.

Viskas aplinkui žydi ir kvepia, lakštingalos lukštena pavasarį. Vietos, regis, visai įdomios kiek vėliau Vilkokšnį palukštenti spiningu. Toks tad poilsis ir tokia žvalgyba.

Štai keletas apylinkės nuotraukų:
 Gal bus daugiau…

„Poetinės žūklės įlankėlė“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą