2023 m. rugpjūčio 22 d., antradienis

Lynas Linas ir jo Lakajos draugeliai

Baigiantis vasarai, Molėtų rajono Lakajos ežeras dar kartą pradžiugino lyniniais laimikiais. Jei pavakarę tekibo už pirštą mažesnės žuvelės, o naktį niekas taip ir nesusigundė kelių fyderių masalais, tai kitos dienos 10 val. ryto į krantą prisiprašiau pirmąjį šios žūklės egzempliorių, 36 cm lyną:

Dar keisčiau pavyko pagauti antrąjį tipelį, kuris į aštuonkojį panašų sliekų gumulą pagriebė apie 14 val. Gal šios žuvys rugpjūčio pabaigoje elgiasi šiek tiek nestandartiškai? Anyway, tai yra kol kas didžiausias mano pagautas lynas – 44 cm. gražuolis:
Išmatavę, nusifotografavę ir sugalvoję vardą (Lynas Linas) paleidome jį į Lakają augti toliau (Vaizdo įrašas, Play spausti 2 kartus):
Dar po 4 valandų (čia toks savotiškas kibimo ciklas) plūdine meškere ant didelio kukurūzo pričiupau gražuolę maždaug 400-500 g. kuoją, kuri žvejojant nuolat sukiojosi aplinkui ir net plika akimi galėjai ją pamatyti tarp mailiaus „debesų“. Kadangi telefonas jau buvo išsikrovęs, nepavyko jos įamžinti. Jei norite ją pamatyti, galite panardyti po šį šaunų žuvingą ežerą :) O paprasčiausia būtų pasakyti, kad jos iš viso nepagavau, tik noriu visus apgauti.

Draugužė gulbė Glorija, prisivaišinusi mūsų juoda duona su grūdais, vietoje nusprendė ir nusnausti, savo kaklą-klaustuką išraitydama tarp baltų plunksnų.
Kol palei jauko kibirą besisukiojantis mėlynkaktis paukštukas periodiškai vagia ant žemės pabirusius konservuotus saldžius kukurūzus, šį kartą sakau nei plunksnos jums, nei uodegos.

Iki kitų pasipliuškenimų „Poetinėje žūklės įlankėlėje“.
2023-08-22

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą