2015 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Viliaus klausk drąsiai! Apie Viliaus komandiruotę į Daniją, tuščius maišus ir milžiniškus užmojus

1-oje nuotraukoje pavaizduotas paminklas „Kūrybinės kančios partijos“ įkūrėjui Viliui Dinstmanui ir jo pasekėjams, Kopenhaga, Danija.

- Visos žiniasklaidos priemonės mirgėjo informacija, kad šiomis dienomis buvote išvykęs į Kopenhagą (Danija). Kodėl į šią kelionę važiavote senoviniu „Kūrybinės kančios partijos“ kabrioletu, juk orai jau gerokai atvėsę?

- Būčiau vykęs savo „S“ klasės dviračiu, tačiau paskambinęs Danijos karalius įspėjo, kad laukti galėtų tik kelias dienas, todėl teko asmeniniu tramvajumi važiuoti iki Varšuvos, o toliau jau keliavau kabrioletu. (Nepriklausomo eksperto pastaba redakcijai: įdomu, kodėl reprezentacinis partijos automobilis atsidūrė Varšuvoje? Į tai dėmesį turėtų atkreipti tarnybinės etikos komisija). Oras buvo geras, beveik nelijo. Gilioje senovėje piemenys, kai būdavo šalta, pasisiodavo į balutę ir įsibrisdavo į ją basomis – kodėl aš taip negaliu? Kažkokie elementarūs klausimai.

2-oje nuotraukoje pavaizduoti povandeniniai dviračiai, kuriuos galite išsinuomoti Danijos sostinėje. Ši puiki iniciatyva kažkada kilo vietiniam Kopenhagos Zuokui.
 
- Prezidento rinkimai dar už kalnų, o Jūs jau pradėjote savo rinkiminę-agitacinę kampaniją. Kodėl pirmąja vizito į užsienį šalimi pasirinkote būtent Daniją? Kokių tikslų pasiekėte toje šalyje? Kurios šalies prezidentu ketinate tapti?

- Prieš kelerius metus internete radau tokią danų patarlę: „Maišas pinigų nusvers net du maišus teisybės“. Labai teisingai pasakyta! Pinigų neturiu, bet užtat turiu tuščių „Rimi“ ir „Norfos“ maišų. Jie vienkartiniai, tačiau po žūklės, iškratęs žuvį, maišus išsiplaunu ir vėl panaudoju. Apskritai man labai reikia pinigų… Kartais ir apie žmones pagalvoju. Jeigu turėčiau pinigų, tai pasistengčiau padaryti taip, jog prie Neries Wi-Fi ryšys visiems būtų nemokamas. Kad šiuo ryšiu būtų galima naudotis gretimose kavinėse ar prekybos centruose. Bet tokiam projektui reikia daug pinigų, o Danijos karalius jų nedavė. Tad bandysiu panaudodamas surinktas rinkėjų lėšas įgyvendinti šią nuostabybę. Norėčiau tapti Gabono prezidentu, tačiau kol kas pavyksta tapti tik Lietuvos vadovu. 
 - Iš Jūsų pranešimų spaudai pastebėjome tokią tendenciją (cituojame): „Pas latviešius ant tilto stovėjau. Jausmas tai labai panašus kaip ir Lietuvoje pastovėti ant tilto“, „Pas danus ant tilto stovėjau. Jausmas tai labai panašus kaip ir Latvijoje pastovėti ant tilto“ ir t.t. Kodėl nuvykęs oficialaus vizito į kurią nors šalį, nuolat išsirenkate kurį nors sostinės tiltą ir ant jo stovite, kol kiti garbūs asmenys kantriai Jūsų laukia?

- Manau, kad tiltas – tai šalies veidas. Mūsų šalies veidas yra futbolo stadionas prie „Akropolio“, o sunkiais laikais – gal net ir pats „Akropolis“. Kitų šalių veidai yra tiltai. Pavyzdžiui, Rusijos pažiba – siūbuojantis Volgogrado tiltas, Madridas didžiuojasi Arganzuela tiltu... Mes irgi prie Baltarusijos pasienio, Buivydžiuose, turime bezdžionių tiltą. Nors šis tiltas labiau pamėgtas žvejų, nei beždžionių. Kiti garbūs asmenys stovi ant kitų tiltų. Visi mes pastovime, atsidūstame, ir vėl dirbame šalies labui. Samsara, kad ją kur!

- Į kokią kitą šalį numatytas artimiausias vizitas? Kodėl?

- Artimiausiu metu planuoju skristi į Džibutį, į Danakilių dykumą, nes joje gyvena afrikiniai asilai. Įdomu gi...

- P.S. Kodėl, manote, Jums nuolat užduodamas klausimas kodėl?

- Nes klausimą kodėl užduoti yra labai patogu. Tokių klausimų galima tūkstantį prirašyti. Pavyzdžiui: kodėl Nepalo ožkos protingesnės už Indijos karves? Kodėl šalies ekonomika auga, o gyventojai ne? Kodėl reikia turėti vieną draugą, o ne šimtą pažįstamų? Jeigu akmeninimis buvo iškulti Seimo langai, o chuliganai nubausti ir atlygino žalą, kodėl jiems niekas negrąžino sudaužytų stiklų? Kodėl jūs manęs nuolat klausiate kodėl???????!!!!!!!!!!!!!!!!!! Man nusibodo, nusibodo, nusibooooooooooo-do...

O šioje nuotraukoje regime Viliaus Dinstmano užmojus, jam tapus Gabono prezidentu:

PŽĮ (ne PZ(D)U Lietuva!) red. Aizbergas.

P.S. Nuotraukų autorius jau sulaikytas. Jam gresia psichiatrinė ekspertizė.

- - -

Psichologinės pagalbos linija – 033.
Savo gyvenimiškus ir egzistencinius klausimus Viliui galite skelbti čionai arba siųsti el. paštu pagaukite@gmail.com, arba užduoti juos „Poetinės žūklės įlankėlės“ Facebook paskyroje. „Viliaus klausk drąsiai!“, o Vilius atsakys dar drąsiau!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą