2010 m. lapkričio 22 d., pirmadienis

Paskutinės rudeninės akistatos

Kadangi draugas (tovarišč –> tovar_išči) Vilius visai suįžūlėjo ir pradėjo nebejausti ribų, tai atsiuntė tokį elektroninį laišką be lietuviškų raidžių, kurias man galiausiai teko sulietuvinti…

(Kalba šiek tiek taisyta, bet šį kartą necenzūruota):

„Vakar paėmiau vieną šapalą (apie 800 g.) ir meknę (apie 1 kg), nuotraukoje ta kur aukščiau.

Deja, galėjau nufotografuoti tik namie, vonioje, ne natūralioje aplinkoje, nes vonioje nebuvo vandens“. 

Atkreipkite dėmesį į loginę sakinio konstrukciją-seką! Įdomu, čia dedukcija ar indukcija? :) Skaitome toliau:

„Net nežinau, ką ir aprašyti… Vietos sakyti nenoriu, geriau tegul tai lieka paslaptimi. Ne todėl, kad gaila išduoti kitiems, o todėl, kad pavogiau gal 10 obuolių prie šalia stovėjusio namo, po to gali atsekti kas.

Nors ir žvejojau apsiavęs aukštus batus, bet vis tiek sugebėjau prisemti – matyt tai jau tampa tradicija. Šį kartą žuvys su manimi nebuvo iškalbingos kaip su tavimi, tačiau gamtosauga žodžių nepritrūko. Tik laiku ištrauktas žvejo bilietas apramino emocijų užvaldytus pareigūnus. Viskas pagal taisykles: vienas žvejys, viena meškerė, vienas kabliukas, vienas sumuštinis, vienas termosas, viena saulė visiems…“.

Beveik poetinės žūklės įlankėlė :) Skaitome toliau:  

„Bendražvejys pasakė, kad kibs iki 14 h, ir be 5 min. 14 h „turėjau“ paskutinį kibimą.“ (Aizbergo pastaba – kažkokia itin angliška sakinio konstrukcija, tad užvarvolinau kabutes :).

Skaitome toliau: 

„Kilo įtarimas, kad kolega pats galėjo būriuotis kartu su šapalų tuntais Nemuno baseine ir tiksliai žinoti jų maitinimosi racioną bei laiką, bet ši mintis praėjo kaip ir paskutinė rudens žvejyba…“.

Gerai, kad praėjo, nes jau norėjau rekomenduoti Parko arba Vasaros gatvę :) Vasaros gatvė rudenį – ne taip jau ir blogai. Skaitome toliau:
 
„Iš viso nuginklavau apie 5 kg. žuvies: kelis stambesnius šapalus nuo 300 g. iki 1.5 kg. (Aizbergo pastaba – nuo 300 g tai jau tikrai vienas iš stambesnių šapalų žiūrint tikro žvejo akimi-padidinamuoju stiklu :) ir porą meknių – didžiausia 1 kg. Kol kas žuvies nesuvalgiau – laukiu Kūčių. Visus norinčius prisijungti prie puotos kviečiu tai padaryti“.

Atkreipkite dėmesį į autoriaus svetingumą! O gal tai kvietimas visiems kiemo katinams? Bet ne, Vilius telefonu užsiminė, kad jau pavaišino ūsuotuosius tuo, kas lieka išdarinėjus žuvį. Visa kita – mums. Per Kūčias. Įdomu, koks bus puotos kvapas? Skaitome toliau:
 
„Linkėjimai namie sėdėjusiam Aizbergui (Aizbergo pastaba – taip ir nesupratau, kodėl aš sėdėjau namie, o paskui dar turėjau taisyti raides bei pasakojimo stilių :)…) nuo pašėlusių draugų: Viliaus, Šapalo ir Meknės“.
Beje, Viliau, linkėjimais neatsipirksi: už nuodėmę žadėjai parašyti man eilėraštį, o čia dabar su pašėlusiais draugeliais mėgini išsisukti šiuo visai neeiliuotu, nors anaiptol neprastu „Poetinės žūklės įlankėlės“ pasakojimu?

Tak nepoidiot. :)

Einu miegoti žiemos miegu. Nei žvyno, nei uodegos.
2010 11 22, Aizbergas
„Poetinės žūklės įlankėlė“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą